אומנם בתחום ההייטק אין צורך להרים משאות כבדים או להתרוצץ, אך גם בתחום הייטק חוסר הרגשה טובה פוגעת בתפקוד, ביכולת להתרכז וביכולת להתפרנס. סובלים מאנמיה? סובלים מחולשה וממגוון תופעות לוואי שמונעות מכם לשמור על המשרה, ולו באופן חלקי בלבד? טוב לדעת שאינכם ננטשים מאחור. המדינה מציבה שלל זכויות עבור אנשים שסובלים ממחלות דם, כך שרק צריך לדעת כיצד משיגים את התמיכה המרבית, זו שתסייע לשמור על כלכלת המשפחה.
מהי אנמיה?
אנמיה היא מחלה שנוגעת לחוסר בחלבון המוגלובין. באופן תקין החלבון מצוי בכמות מספקת בכדוריות הדם האדומות, והוא זה שבין היתר אחראי על תפקוד תקין של מגוון מערכות. מי שמחפש מידע על המוגלובין עתיד לגלות שיש לא מעט סוגי אנמיה. כך למשל ישנה אנמיה כרונית לצד אנמיה זמנית. בשביל להבין טוב יותר, נציין שאנמיה יכולה לבוא ביטוי בצורת אנמיה אפלסטית (כרוכה במחסור בתאי דם אדומים, לבנים ובטסיות ועשויה להוביל לקשיי נשימה חמורים), בצורת אנמיה חרמשית (מחלת דם תורשתית שנוגעת לפגיעה באספקת הדם), בצורת אנמיה ממארת (בין היתר עשויה לפגוע במערכת העיכול ולהוביל לתופעות נוירולוגיות) וכדומה. הנקודה היא שמדובר במחלה שעשויה לבוא לידי ביטוי בשלל מובנים, כאשר יש חשיבות לאבחנה הרפואית – משפיעה באופן ישיר על רשימת הזכויות.
זכויות
על מנת להבין אלו זכויות מגיעות מטעם ביטוח לאומי, יש לעבור אבחון מקצועי. בהתאם לנתונים ייפסק אלו זכויות עומדות לרשותכם. מבקשים להבין טוב יותר את התמונה הכללית? להלן מגוון זכויות שייתכן שמגיעות גם לכם:
- גמלת נכות – קצבה חודשית שנועדה להוות מקור פרנסה עבור מי שביטוח לאומי פסק לו מעל ל-50% נכות.
- שיקום מקצועי – בהנחה ומחלת האנמיה מפריעה להמשיך לעבוד בתחום הרצוי, טוב לדעת שקיים שיקום מקצועי. עוד נציין שמי שנמצא זכאי לכך (מי שנקבע לו לפחות 20% נכות רפואית וטרם הגיע לגיל פרישה) עתיד למצוא שבין היתר מגיע לו פטור ממגוון תשלומים בקופת החולים.
- קצבת ניידות – בהנחה והאנמיה מובילה לקשיי ניידות, טוב לדעת שאפשרי להשיג קצבת ניידות. קצבה זו עשויה לבוא לידי ביטוי כסכום כספי שמיועד לרכוש רכב, או אביזרי ניידות.
- קצבת שירותים מיוחדים – האנמיה פוגעת קשות בתפקוד, כך שנזקקים לקבל טיפולים סיעודיים? קצבת שירותים מיוחדים אמורה לסייע לכסות את ההוצאות.
- הנחות בהוצאות השוטפות – בהתאם לממצאי הוועדה הרפואית ייתכן שגם מגיעות לכם הנחות בתשלומי מים, חשמל, ארנונה וכדומה.
- פיצוי מטע הפוליסה – רבים מהאנשים מחזיקים בביטוח אובדן כושר עבודה. ייתכן שמדובר בביטוח פרטי וייתכן שמדובר בביטוח מטעם מקום העבודה, כגון ביטוח שנמצא ברקע מטעם הפנסיה או מטעם ביטוח המנהלים. הנקודה היא שתמיד חשוב לבחון היטב את הדברים, וזאת כי הרבה אנשים כלל לא מודעים להיתכנות להפעיל את הביטוח.
- פטור ממס הכנסה – ייתכן שמגיע לכם פטור מלא ממס הכנסה, ואף יותר מכך – ייתכן שמגיעים לכם החזרים משמעותיים. עם זאת, לשם כך יש להוכיח אי כושר ברמה של 90%.
כדאי לא לוותר
כאשר מדובר במחלה שיש לה מגוון רמות וכרוכה בשורה ארוכה של תופעות, הכרחי לבחון את המקרה הספציפי לעומק. אם כדי להגדיר עד כמה המצב חמור, ואם כדי להבין אלו זכויות מגיעות. לסיכום נציין שאם האנמיה מפריעה לתפקוד, או מפריעה לשמור על מקום העבודה, חשוב לדעת שיש מה לעשות כדי להשיג תמיכה כלכלית משמעותית. אם מטעם מוסדות ממשלתיים ואם מטעם ביטוחים פרטיים שקיימים ברקע. בנקודה זו רק נותר לבחון האם פועלים באופן עצמאי, או על ידי גוף מסייע, כמו עורך דין, שמסביר לעומק מה עשוי להגיע וכיצד ניתן לנצל זאת. בהצלחה!