כבר שנים שאתם חושבים על לעשות רילוקיישן? מפתה אתכם לעבור למדינה אחרת ולקבל הזדמנויות נוספות? עכשיו זה הזמן להתחיל את תהליך הרילוקיישן! במאמר תוכלו לקרוא איך עושים את זה ומהן האפשרויות שלכם.
איך מתחילים את התהליך?
אם יש לכם אזרחות במדינה שאליה אתם רוצים לעבור, אז כמובן שמותר לכם פשוט לחפש שם עבודה, מגורים ולהגיע לשם. במקרים בהם אין לכם אזרחות, תצטרכו לעבור כמה שלבים לפני שתוכלו להתחיל לעבוד במדינה שאליה אתם רוצים לעבור. השלב הראשון הוא חיפוש משרות מעבר לים, מצאו את המשרה שבה תרצו לעבוד. שימו לב לפרטי חוזה ההעסקה כדי שלא תפלו באותיות הקטנות. בשלב הבא המעסיק יצטרך לבקש עבורכם אשרה עבודה, כדי שתוכלו לבוא לעבוד באופן חוקי. אחרי קבלת אשרת העבודה, דאגו לאשרות שהייה לשאר המשפחה שלכם, לבית ספר לילדים ולמקום עבודה לבן הזוג. לסיום, ארזו את מקום המגורים הנוכחי וסעו לעבוד מעבר לים.
איך אפשר למצוא עבודה בחו"ל?
ישנן כמה אפשרויות חיפוש עבודה בחו"ל, ולא בהכרח חייב לקבל הצעה לרילוקיישן מהחברה שבה אתם עובדים. הינה מספר דרכים למציאת עבודה בחו"ל:
- חבר של חבר – המלצות מפה לאוזן הן דרך מעולה לקבל הצעות עבודה, וכך למצוא את המשרה הנחשקת. בקרו בקבוצות של ישראלים במקום שאליו אתם רוצים לעבור, ונסו לברר אם הם מכירים משרות רלוונטיות פנויות באזור.
- אתרי אינטרנט ואפליקציות – בררו מהי הדרך המקובלת לכתוב קורות חיים, כתבו לכם קורות חיים בסיסיים וחפשו בגוגל משרות או פתחו פרופיל לינקדאין. מומלץ לשלוח קורות חיים רלוונטיים למשרה, ולכן לפני שליחת קורות החיים ערכו אותם כך שיתאימו למשרה.
- חברות ספציפיות – אם אתם רוצים לעבוד בחברה מסוימת, כנסו לאתר החברה של המדינה בה אתם רוצים לעבוד וחפשו שם את לוח הדרושים. לרוב, תמצאו את לוח הדרושים בתחתית העמוד או בתפריט האפשרויות.
- חברות כוח אדם – תהליך מציאת המשרה המתאימה יכול להיות ארוך ומתיש, ולכן ישנם אנשים שמעדיפים לפנות לגורם אחר שיעשה את עבודת החיפוש ויגיש להם את האפשרויות הרלוונטיות עבורם. חפשו חברת השמה שמתעסקת עם עבודות בחו"ל או כזאת במדינת היעד וחכו לאפשרויות.
אילו סוגי עבודות ניתן למצוא?
ישנו מגוון רחב של עבודות בחו"ל, כמו שקיים בארץ. עבודות שאנשי מקצוע שונים, כמו אלה שלמדו רפואה, גם אלה שעדיין לא התמחו בתחום מסוים, עורכי דין, וכמובן, הייטקיסטים שלמדו תואר בתחום הטכנולוגיה והפיתוח. לעיתים, הם יצטרכו לעבור מבחנים נוספים או איזו הסבה כדי שיוכלו לעבוד גם בחו"ל, אבל זוהי דרך נוחה להגיע לעבודה המבוקשת. סוג נוסף של עבודות בחו"ל הוא העבודות הזמניות. העבודות הזמניות הן עבודות לטווח קצר שלא דורשות התמקצעות. בסוג העבודות האלה תוכלו למצוא את העבודה בעגלות שנפוצה מאוד בארצות הברית, גם אופר שמגיעה לגור עם המשפחה ולהיות עם הילדים, ואפילו עבודות בנייה והובלות. עבודות אלה יכולות להניב כסף טוב, אך לא תמיד יציב. חפשו עבודה שמתאימה ליכולות שלכם ולאופי שלכם, וכך תוכלו להבטיח שתהיה לכם חוויית רילוקיישן טובה.
לסיכום
עבודה בחו"ל היא אפשרות מעניינת ומרגשת. בתחילת התהליך, אתם צריכים לבדוק מה האפשרויות שלכם למעבר ולעבודה חוקית במדינת היעד. מצאו משרה באמצעות חברים, קרובים או קבוצות של ישראליים שכבר נמצאים שם או, לחילופין, אתרי חיפוש משרה או לינקדאין. בנוסף לאלה, גם בדיקת לוח הדרושים באתר האינטרנט של מקום העבודה שבו אתם רוצים לעבוד היא דרך מצוינת למצוא עבודה, וניתן גם לפנות לחברות כוח אדם שיעשו את התהליך הזה עבורכם. שוק העבודה בחו"ל הוא עצום ומגוון. ניתן לעבוד שם במשרות מקצועיות, שלעיתים ידרשו מבחנים נוספים, ואף בעבודות זמניות שונות, כמו מכירות, הובלות או אופר.