2024-04-27 09:17

תוכנית התאוששות מאסון: ההסבר המלא על הפתרון המתקדם שיציל אתכם ברגעי מצוקה

רגעי משבר מגיעים במוקדם או במאוחר לכל עסק. לא ניתן להתחמק מכך. ניתן אמנם ורצוי, למנוע מקרים כאלה כמה שיותר מראש, אך מה עושים כאשר זה כבר מתרחש בפועל? תוכנית התאוששות מאסון, מציגה סוג פתרון קלאסי וחשוב ביותר למתן מענה לכך. במה מדובר? מדוע עסקים זקוקים לכך? ומה עוד חשוב שתדעו בנושא זה? זהו הסבר קצר:

מה זו תוכנית התאוששות מאסון?

תכנית התאוששות מאסון או Disaster Recovery Plan היא גישה שיטתית, להיערכות למקרי כשל. ניתן להשתמש במונח זה גם במובן צר יותר, של התוכניות להתאוששות לגבי מערכת ספציפית. תפיסת ה-DRP מספקת פתרון לעסקים שצריכים לשמור על הפעילות העסקית שלהם בפני מקרי כשל חמורים. לרוב, מדובר לכל הפחות על שימוש חכם בגיבויים ובשחזור שמתבסס עליהם. עסקים אמנם מבצעים גיבויים באופן שוטף ודי נרחב, אך "צידו השני של המטבע" הם תהליכי שחזור יעילים. ידוע הכלל, לפיו חיוני לבדוק בפועל את היכולת לשחזר מגיבוי, שאחרת לעולם לא יודעים אם הגיבוי אכן יעיל. לא תרצו לגלות זאת רק בשעת חירום.  למעשה, גם שני אלה – גיבוי ושחזור, לא מספיקים. ההתמודדות עם מקרי כשל צריכה באופן אידאלי להיות חלק מגישה רחבה יותר.

מדוע עסקים זקוקים לכך?

לפני שנמשיך בהסבר – מה "הסיפור" בכלל עם התאוששות עסקית? במבט על, ניתן לומר שעסקים מהווים ישויות מורכבות מאוד. פעילותם התקינה, תלויה באינספור פרטי פרטים קטנים. נאמר שהגעתם בבוקר לפתוח את העסק והדלת הראשית תקועה. היה ניסיון פריצה שהופסק באמצע והגנבים השאירו את המנעול במצב בלתי שמיש. האם אתם ערוכים למשברים כאלה? סביר שלא. כפי הנראה תקראו לאנשי מקצוע שייפתחו את הדלת ובהמשך יתקנו אותה. עקב כך, יחול שיבוש מסוים ביום העבודה. אך מה יקרה אם אתר המכירות שלכם לא מתפקד, עקב מתקפת האקרים? כאן בוודאי דרושים אמצעים זמינים ויעילים, לטיפול מהיר במצב.

 

 

במבט אסטרטגי

התאוששות מאסון, יכולה להיעזר במגוון כלים ושירותי עזר מקצועיים. הדבר חשוב ומומלץ. בכל מקרה, יש לעשות זאת מתוך ראייה אסטרטגית מסודרת ורחבה. במילים אחרות – בקונטקסט של ניהול סיכונים כלל ארגוני. מתוכו, נגזר תת הנושא של ניהול סיכונים במחשוב. כאשר מנתחים את הסיכונים שהעסק עלול לעמוד בפניהם, ניתן לחשוב על ההשלכות העסקיות השונות שלהם. בהמשך לכך, ניתן לדרג את הסיכונים, לפי רמת חשיבות לעסק. בעזרת דירוג כזה, תעמוד לרשותכם נקודת ייחוס, אשר תסייע להחליט כמה כדאי להשקיע בהגנה מפני סיכונים אלה. הרי בכל מקרה, לא יהיו לכם אף פעם כל המשאבים הדרושים, בכדי להגן באופן מושלם, מפני כל סיכון אפשרי שהוא. מה שכן ניתן לעשות, זה לצמצם סיכונים ולשפר את אופן ההתמודדות איתם. כתוצאה מכך, תשפרו את ההמשכיות העסקית שלכם. זמני ההתאוששות ממקרי כשל יצטמצמו והנזקים בעקבותיהם גם כן.

חשיבות האוטומציה

במסגרת יישום הנושא הרחב הזה, נעשה בין השאר לעתים קרובות שימוש בטכניקות של אוטומציה. אוטומציה חוסכת זמן, מאחר שהיא פועלת במהירות, על פי כללים שנקבעו מראש. במקרה כשל, מהירות ההתאוששות עשויה להיות קריטית. כמו כן,  האוטומציה עשויה למנוע ביצוע טעויות, אשר בני אדם נוטים לעשות באופן טבעי מדי פעם. טעויות כאלה, עלולות להיות חמורות במיוחד במקרי כשל. כלומר, לסבך את המצב עוד יותר.

לסיכום

אל תישארו בלי אמצעים יעילים שיכינו אתכם למקרי משבר בעסק! מומלץ ללמוד את נושא ה-DRP וליישם אותו בחוכמה ובהקדם.

מאמרים בנושא

דברו איתנו על טכנולוגיה!

מחשב קוונטי בישראל

נגישות